Για να έχετε χαρούμενα κατοικίδια και να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού τους είναι σημαντικό να φροντίζετε να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων αναρωτιούνται αν θα πρέπει να δίνουν ξηρά ή υγρή τροφή στον σκύλο ή τη γάτα τους.

Σε αυτό το άρθρο απαντάμε τι είναι πιο ωφέλιμο να ακολουθήσετε στην καθημερινή διατροφή του.

Ποια τροφή είναι καλύτερη για τον σκύλο μου;

Ας ξεκινήσουμε αναλύοντας τα οφέλη της ξηράς και της υγρής τροφής ξεχωριστά.

Η υγρή τροφή έχει ενυδατικές ιδιότητες επομένως βοηθά τον σκύλο σας, ώστε να προσλάβει την απαιτούμενη ποσότητα υγρών που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού του.

PROFINE ΚΟΝΣ. SINGLE PROTEIN Βοδινό

Ταυτόχρονα, η ποσότητα υδατανθράκων της είναι χαμηλότερη συγκριτικά με αυτή της ξηρά τροφής, επομένως δεν προσθέτει στον τετράποδο φίλο σας επιπλέον βάρος.

Η ξηρά τροφή, από την άλλη είναι και αυτή απαραίτητη καθώς βοηθά στην υγεία των δοντιών ενώ είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί στο μπολ του σκύλου σας όλη τη μέρα, αντίθετα με την υγρή τροφή.

Η ACANA CLASSIC RED περιέχει αρνί

Τόσο η υγρή όσο και η ξηρά τροφή μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον σκύλο σας. Ιδανικά, συνδυάστε και τις δύο για να πετύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα για την υγεία του.

Τι ισχύει για τη διατροφή της γάτας μου;

Τα οφέλη που προσφέρει η ξηρά και η υγρή τροφή για τον σκύλο, τα προσφέρει και για τη γάτα σας.

Η υγρή τροφή είναι εξαιρετικά ενυδατική ενώ το άρωμά της είναι πιο δελεαστικό συγκριτικά με την ξηρά τροφή, επομένως και πιο θελκτικό για το κατοικίδιό σας.

HILL'S FELINE ADULT CHICKEN 12X85GR

Η ξηρά τροφή βοηθά στην καλύτερη οδοντική υγεία της γάτας σας, διατηρείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναλλοίωτη ενώ η ψιψίνα σας λατρεύει την τραγανή υφή της.

AMBROSIA GF KITTEN FRESH TURKEY & CHICKEN 1.5KG

Συστήνεται λοιπόν και στην περίπτωση αυτή ένας συνδυασμός τροφών, ώστε να έχετε τα ιδανικά αποτελέσματα για την υγεία και την όρεξή της.

Στο petclick.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από τα πιο αξιόπιστα brands σε ξηρά και υγρή τροφή σκύλου και γάτας όπως Acana, Ambrosia, Hill ’s ή Profine.

Ανακαλύψτε τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας για το κατοικίδιό σας ή επικοινωνήστε μας για εξατομικευμένες λύσεις.

Βάλτε τώρα στο καλάθι των αγορών σας τα προϊόντα του άρθρου: ACANA CLASSIC RED, PROFINE ΚΟΝΣ. SINGLE PROTEIN, HILL'S FELINE ADULT CHICKEN 12X85GR & AMBROSIA GF KITTEN FRESH TURKEY & CHICKEN 1.5KG.