Οι γάτες είναι ευφυή και ιδιαίτερα ζώα και κάθε ιδιοκτήτης γάτας γνωρίζει πολύ καλά τι εννοούμε! Η γάτα είναι ένα κατοικίδιο που μπορεί να επιβιώσει μόνο του, ωστόσο από την άλλη της αρέσει πολύ να έχει τις… “ανέσεις” της.

Ένα από τα πιο βασικά αξεσουάρ που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης γάτας, είναι τα ονυχοδρόμια. Τα ονυχοδρόμια ή αλλιώς γατόδεντρα, προσφέρουν στην τετράποδη φίλη σας πολλή χαρά, ενώ συμβάλλουν ταυτόχρονα στην φυσική υγεία και ψυχολογική ευεξία της.

Ας δούμε παρακάτω το πώς!

Υγιή νύχια

Τα νύχια είναι πολύ σημαντικό σημείο του σώματος για μια γάτα. Θέλουν να τα έχουν πάντα σε καλή κατάσταση και όχι για να σας… γρατζουνίσουν, αλλά για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους σε περίπτωση επίθεσης.

Επίσης, το συνεχές τρίψιμο των νυχιών, βοηθάει στη διατήρησή τους στο σωστό μήκος. Η διαδικασία αυτή επίσης έχει θετικές επιπτώσεις στη γενικότερη υγεία τους, αφού τα παλιά στρώματα νυχιών φεύγουν και μένουν τα νέα τα οποία είναι καθαρά και υγιή.

Άσκηση, ενέργεια και ευεξία

Το ξύσιμο των νυχιών, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι μια φυσική μορφή άσκησης για μια γάτα. Τα ονυχοδρόμια αποτελούν τον ιδανικό χώρο για αυτή τη διαδικασία και όχι μόνο. Γίνονται χώρος παιχνιδιού, κάνοντάς τη μικρή σας φίλη να αισθάνεται χαρούμενη.

Όταν λοιπόν επιλέγετε γατόδεντρα, καλό είναι να επενδύετε σε προϊόντα που παρέχουν πολλαπλά οφέλη, όπως ψυχαγωγία, άσκηση αλλά και παιχνίδι, ώστε να είναι πλήρως ικανοποιημένη.MPETS ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ LEONARDO 68*40*60

Μην ξεχνάτε πως με αυτόν τον τρόπο η γάτα σας μπορεί να απελευθερώσει το άγχος, με ασφαλή τρόπο, χωρίς να κάνει … “επιθέσεις” σε εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ξέρατε ότι… το ονυχοδρόμιο “σώζει” το σπίτι σας;

Ναι, τα γατόδεντρα μπορούν να σώσουν το σπίτι σας και πιο συγκεκριμένα τα έπιπλά σας! Η γάτα θα εξασκήσει τα νύχια της αργά ή γρήγορα με ή χωρίς ονυχοδρόμιο. Αν δεν υπάρχει στο χώρο, θα αναζητήσει άλλα αντικείμενα για να φροντίσει τα νύχια της, όπως έπιπλα, κουρτίνες, καναπέδες, καρέκλες και υφάσματα.

Επενδύοντας σε ένα ονυχοδρόμιο, ουσιαστικά αποτρέπετε τις φθορές σε άλλα έπιπλα και τις δαπάνες για την αντικατάστασή τους.

Μερικές συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο γατόδεντρο

Θέλετε να επιλέξετε το καλύτερο γατόδεντρο; Τότε δώστε σημασία στο υλικό! Χρειάζεστε ανθεκτικά υλικά που θα αντέχουν στην καθημερινή φθορά από την αγαπημένη σας φίλη.EUROPET CLASSIC ECO ABY ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ CREAM

Επιλέξτε επίσης το ιδανικό μέγεθος. Καλό είναι να είναι αρκετά μεγαλύτερο από τη γάτα σας, ώστε να έχει χώρο να τεντωθεί και να παίξει.

Προτιμήστε ένα ονυχροδρόμιο το οποίο προσφέρει επιλογές και για ακόμα περισσότερο παιχνίδι ή και χαλάρωση. Έτσι η γατούλα σας θα έχει σίγουρα μια αγαπημένη γωνιά μέσα στο σπίτι!

Στο σημείο αυτό, μπορείτε επίσης να προσθέσετε το κρεβατάκι της, καθώς και την ταΐστρα της. Έτσι, θα έχει το δικό της μοναδικό χώρο, όπου θα μπορεί να παίξει, να φάει αλλά και να χαλαρώσει.

Στις γάτες άλλωστε αρέσει να εδραιώνονται και να έχουν την κυριαρχία στο χώρο τους.

Μερικές προτάσεις για ταΐστρες γάτας:


NOBBY ΔΙΠΛΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΓΑΤΑΣ RED & BLACK 22cm/0.26lt


RECORD ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΛ ΓΑΤΑΣ ΟΡΙΓΚΑΜΙ 220ML/15CM

Τι περιμένετε; Επιλέξτε σήμερα το κατάλληλο ονυχοδρόμιο και χαρίστε στη μικρή σας φίλη ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!