Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η ταυτότητα του κατοικιδίου σας είναι τόσο σημαντική; Έχετε ποτέ σκεφτεί τι θα συμβεί αν ο τετράποδος φίλος σας χαθεί; Πώς θα νιώσετε αν το αγαπημένο σας κατοικίδιο βρεθεί μόνο του στους δρόμους, αναζητώντας τον δρόμο πίσω προς το σπίτι;

Ένα είναι σίγουρο, είτε έχετε κάνει αυτή τη σκέψη, είτε την κάνετε πρώτη φορά, το σίγουρο είναι πως είναι αγχωτική και τρομακτική για κάθε ιδιοκτήτη.

Εδώ λοιπόν κάνουν την εμφάνισή τους οι ταυτότητες γάτας και σκύλου, ή αλλιώς τα προϊόντα “κλειδί” για την ασφαλή και γρήγορη επιστροφή τους στο σπίτι!

Τι πρέπει να περιλαμβάνει μια καλή ταυτότητα;

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε πως έχετε μια καλή ταυτότητα, που θα εξασφαλίσει την επιστροφή του μικρού σας φίλου, τότε θα πρέπει να αναγράφει:

  • Όνομα του κατοικιδίου: Εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ενισχύει την αμεσότητα της αναγνώρισής του από το άτομο που θα το βρει. Επίσης, το κατοικίδιο πιθανόν να αισθανθεί λιγότερο τρόμο αν βρεθεί σε ένα περιβάλλον που γνωρίζουν το όνομά του.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: Είναι απαραίτητο να βάλετε στην ταυτότητα τον αριθμό του τηλεφώνου σας και ιδανικά του κινητού σας, ώστε όποιος βρει το μικρό σας φίλο να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα.
  • Ειδικές ιατρικές ανάγκες (εάν υπάρχουν): Αν το κατοικίδιο σας χρειάζεται ιατρική φροντίδα ή έχει κάποια αλλεργία, καλό είναι να αναφέρεται με κάποιο σύντομο τρόπο στην ταυτότητα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε το τηλέφωνο του κτηνίατρού σας, ή να αφήσετε μια μικρή σημείωση.

Γιατί είναι σημαντική η ταυτότητα;

Η ταυτότητα αποτελεί τον πρώτο τρόπο άμυνας στην προστασία του κατοικιδίου σας. Σε περίπτωση που χαθεί, ένα κολάρο με ταυτότητα μπορεί να εξασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο δεν περνάει και απαρατήρητο.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ FRIENDS BRONX ΚΟΚΚΑΛΟ XL FUTURIST

Αυτό μειώνει τον κίνδυνο να παραμείνει μόνο του στους δρόμους, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει κινδύνους όπως ατυχήματα ή να πέσει θύμα κλοπής. Επιπλέον, μια ταυτότητα με ιατρικές πληροφορίες μπορεί να σώσει τη ζωή του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας σε όποιον το βρει χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία του.

Συμβουλές για περισσότερη ασφάλεια

Θέλετε να εξασφαλίσετε πως ο μικρός σας φίλος θα είναι πάντα ασφαλής; Τότε, βεβαιωθείτε πως οι πληροφορίες που αναγράφονται στην ταυτότητά του είναι επικαιροποιημένες, όπως για παράδειγμα το τηλέφωνό σας.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ FRIENDS MAINE COON

Επιλέξτε επίσης ταυτότητες από υλικά που αντέχουν στο χρόνο και δεν φθείρονται εύκολα.

Τέλος, εκπαιδεύστε κατάλληλα το κατοικίδιό σας, ώστε να αισθάνεται άνετα φορώντας την ταυτότητά του. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και να μην αισθάνεται οποιαδήποτε δυσφορία.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ CLASSIC PAW BLACK

Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα

Στο Petshop Petclick, προσφέρουμε μια ευρεία ποικιλία από επιλογές ταυτοτήτων για σκύλους και γάτες, σχεδιασμένες για να ενισχύουν την ασφάλεια και να προσαρμόζονται στις ειδικές ανάγκες του κάθε κατοικιδίου. Είτε ψάχνετε για απλές ετικέτες με όνομα και τηλέφωνο, είτε για πιο προηγμένες λύσεις, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ FRIENDS EUROPEAN BLACK

Αναγνωρίστε σήμερα τη σημασία της ταυτότητας κατοικιδίων. Επισκεφθείτε το Pet Click και εξασφαλίστε ότι οι μικροί σας φίλοι είναι πάντα προστατευμένοι και ασφαλείς, όπου κι αν βρίσκονται!