Είναι γνωστό πως οι γάτες αγαπούν την… καλοπέραση αλλά και τη χαλάρωση. Παρόλο βέβαια που είναι ζώα που επιβιώνουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, η δημιουργία ενός χώρου αποκλειστικά για αυτές, σίγουρα τους προκαλεί ευχαρίστηση!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα περιβάλλον που τις διεγείρει σωματικά αλλά και νοητικά. Πώς θα το κάνετε με αυτό; Με την επιλογή του κατάλληλου γατόδεντρου.

Ένα γατόδεντρο αποτελεί την τέλεια προσθήκη στο σπίτι σας. Μπορεί να ενθαρρύνει το παιχνίδι, να προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για τη γάτα σας, αλλά και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και χαλάρωσης.

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο; Ας το δούμε μαζί παρακάτω!

Εξετάστε το μέγεθος και τον χώρο

Πριν αποφασίσετε ποιο γατόδεντρο να αγοράσετε, σκεφτείτε πόσο χώρο έχετε διαθέσιμο στο σπίτι σας. Τα γατόδεντρα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και ύψη, από μικρές κατασκευές που τοποθετούνται σε έναν γωνιακό τοίχο για παράδειγμα, μέχρι μεγαλύτερα που μπορεί να καλύπτουν μεγάλο μέρος του σπιτιού και του τοίχου.

EUROPET ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ CLASSIC TREE POST BROWN 38x38x80cm

Επιλέξτε ένα γατόδεντρο που ταιριάζει άνετα στον χώρο σας, χωρίς να εμποδίζει την κυκλοφορία στο δωμάτιο.

Αναζητήστε ποικιλία στις δραστηριότητες

Ένα καλό γατόδεντρο πρέπει να προσφέρει διάφορες επιλογές για παιχνίδι αλλά και ξεκούραση. Πολλά γατόδεντρα περιλαμβάνουν πλατφόρμες σε διάφορα ύψη, γωνίες για ύπνο, κρεμαστά παιχνίδια, καθώς και ειδικά σημεία για το ξύσιμο των νυχιών.


RECORD MELISSA ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ 86X49CM

Αυτή η ποικιλία βοηθά τη μικρή σας φίλη να παραμένει ενεργητική και χαρούμενη, καλύπτοντας όλες τις φυσικές της ανάγκες και συμπεριφορές.

Επιλέξτε ανθεκτικά υλικά

Η ποιότητα των υλικών είναι επίσης σημαντική. Ένα γατόδεντρο πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει το ξύσιμο, το άλμα και την γενική χρήση από μια ή περισσότερες γάτες.

Προτιμήστε γατόδεντρα με σταθερή βάση και υλικά που είναι εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν.

Ασφάλεια πάνω απ' όλα

Ασφάλεια είναι η τελευταία, αλλά εξίσου σημαντική συνιστώσα. Ελέγξτε ότι το γατόδεντρο δεν έχει εξαρτήματα ή στοιχεία που μπορούν εύκολα να αποκολληθούν ή να… γίνουν τροφή για τη γάτα σας, καθώς μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία της.

Παιχνίδια για γάτες: Ευχαρίστηση και διασκέδαση στο έπακρο

Τα παιχνίδια για γάτες είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σωματικής τους υγείας και της νοητικής τους εγρήγορσης. Από μπάλες και ποντίκια, έως λέιζερ και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα παιχνίδια αυτά μπορούν να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και άσκησης.


AFP παιχνίδι γάτας interactives flutter bug

Η ενασχόληση με παιχνίδια βοηθάει επίσης στην πρόληψη της πλήξης και μειώνει την τάση για… κακές συνήθειες, όπως ξύσιμο των νυχιών στα έπιπλα ή τον καναπέ σας. Επιλέγοντας τα κατάλληλα παιχνίδια, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας παραμένει ενεργητική και χαρούμενη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύετε τον δεσμό σας μαζί της μέσω του κοινού παιχνιδιού.


KONG BAT-A-BOUT FLICKER DISCO

Επιλέξτε το ιδανικά προϊόντα από το Petclick

Στο Petshop Petclick αναγνωρίζουμε πόση σημασία έχει η καλή ψυχολογία του κατοικιδίου σας. Γι’ αυτό προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα, που θα προσφέρουν στη μικρή σας φίλη ατέλειωτες στιγμές χαράς και διασκέδασης!

Επισκεφθείτε σήμερα το e-shop μας ή ένα από τα φυσικά μας καταστήματα και κάντε άμεσα τις αγορές σας!