Τα χάμστερ, όπως και τα κουνέλια, αποτελούν ιδιαίτερα ζωάκια, με ειδικές διατροφικές ανάγκες. Μπορεί να μην αποτελούν το συνηθισμένο κατοικίδιο, όπως η γάτα και ο σκύλος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προϊόντα που θα τους χαρίσουν καθημερινή υγεία, ευεξία και ευτυχία.

Στο Petclick.gr θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε από τροφές, καθώς και άλλα αξεσουάρ, ώστε να προσφέρετε στους μικρούς σας φίλους τα καλύτερα!

Γνωρίζετε όμως ποιες είναι οι ανάγκες τους σε τροφή;

Ας τις ανακαλύψουμε μαζί παρακάτω!

Κύρια συστατικά για χάμστερ

Τα χάμστερ αποτελούν για πολλούς τα ιδανικά κατοικίδια, αφού μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους, ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης λείπει πολύ από το σπίτι αφού πρόκειται για νυκτόβια ζωάκια.

Είναι γνωστό πως πρόκειται για παμφάγα ζώα, που απολαμβάνουν πλήθος σπόρων, φρούτων, λαχανικών αλλά και πρωτεΐνης. Καλό είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή τους τροφές που περιέχουν ό,τι σχεδόν θα έτρωγαν αν ήταν ελεύθερα στη φύση.

Φυσικά μπορείτε να τους δώσετε και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σε μικρές πάντα ποσότητες ή κομματάκια, για την ενίσχυση της πέψης τους.

Ιδανικά, μπορείτε να του δίνετε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, όπως μήλο, καρότο ή αχλάδι, πέρα από τη συσκευασμένη τροφή του.

Μην ξεχνάτε βέβαια πως το χόρτο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, τόσο για το πεπτικό, όσο και το εντερικό τους σύστημα.

Τροφές για χάμστερ με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά:VITAKRAFT MENU VITAL ΧΑΜΣΤΕΡ 400GR


OXBOW ESSENTIALS HAMSTER/GERBIL 454gr

Κύρια συστατικά για κουνέλια

Τα κουνελάκια, τα υπέροχα αυτά χνουδωτά ζώα, είναι φυτοφάγα, που σημαίνει πως χρειάζονται διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος αλλά και του οργανισμού τους γενικότερα.

Το χόρτο Timothy όπως και το Alfalfa (ιδιαίτερα για κουνέλια κάτω του ενός έτους), αποτελούν ιδανικές επιλογές. Μπορείτε φυσικά να τα αναμείξετε και μεταξύ τους ή με επιπλέον είδη χόρτων. Μπορείτε επίσης να τους δώσετε ειδικά πέλλετ με υψηλές ποσότητες ίνας κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και λαχανικά και φρούτα, πάντα σε ελεγχόμενες ποσότητες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα.

Δείτε παρακάτω επιλογές από τροφές για κουνέλια:VITAKRAFT MENU VITAL ΚΟΥΝΕΛΙΑ 1KG


OXBOW ESSENTIALS ADULT RABBIT 2.27Kg

Επιλέγοντας τις ιδανικές τροφές

Όταν επιλέγετε τροφές για το χάμστερ ή το κουνέλι σας, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε προϊόντα υψηλής ποιότητας από αξιόπιστα brands. Μπορεί να πρόκειται για ζωάκια που μπορούν να φάνε και φρέσκο φαγητό, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχετε τη διατροφή τους. Άλλωστε μια σωστή ποικιλία τροφών, μπορεί να εξασφαλίσει ενέργεια και σωστή υγεία, ενώ οι επαρκείς φυτικές ίνες ειδικά για τα κουνέλια, αποτρέπουν πεπτικά προβλήματα, αλλά διατηρούν ταυτόχρονα σε καλή κατάσταση το τρίχωμα και τα δόντια τους.

Στο Petshop Petclick  θα βρείτε εκτενή γκάμα από τροφές για χάμστερ αλλά και κουνέλια, ειδικά επιλεγμένες για τις διατροφικές τους ανάγκες. Από υψηλής ποιότητας πέλλετ και φρέσκα λαχανικά, έως θρεπτικά σνακ και σπόρους, ώστε να λαμβάνει το κατοικίδιό σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα!