Η τακτική και σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για κάθε κατοικίδιο. Όπως όλα τα ζωάκια, έτσι και οι γάτες, χρειάζονται την κατάλληλη διατροφή, ώστε η υγεία τους να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Οι σωστές επιλογές σε τροφή, ακόμα και η συχνότητα με την οποία ταΐζετε τη γάτα σας, μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεσή της. Τα τακτικά και ισορροπημένα γεύματα, ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού και φυσικά συνεισφέρουν στα υψηλά επίπεδα ενέργειας και διάθεσή της.

Πώς η σωστή διατροφή αποτρέπει μελλοντικά προβλήματα

Οι γάτες είναι από τη φύση τους ζώα ανεξάρτητα, κυνηγοί. Αν πεινάσουν, τότε θα φροντίσουν να το δείξουν με τη συμπεριφορά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε μονάχα από εκείνες να δείξουν αίσθημα πείνας. Πολλές φορές και για πολλούς λόγους, δεν δείχνουν άμεσα την ανάγκη τους για φαγητό. Οπότε οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να φροντίζουν τακτικά για τα γεύματά τους.

Καλό είναι να ορίσετε συγκεκριμένη δοσολογία όπως και ώρες φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο, η γατούλα σας σιγά σιγά θα συνηθίσει τα ωράρια αυτά και έτσι θα αποζητάει φαγητό συγκεκριμένες ώρες. Τα συγκεκριμένα ωράρια όμως δεν είναι χρήσιμα μόνο για εσάς, καθώς θα γνωρίζετε πότε θα πρέπει να βάλετε φαγητό. Είναι ευεργετικά και για τις ίδιες, καθώς αποκτούν μια ισορροπημένη καθημερινότητα και γνωρίζουν πότε έρχεται η στιγμή για φαγητό. Ο οργανισμός τους συνηθίζει στο πρόγραμμα αυτό και ανταποκρίνεται καλύτερα.

Ισορροπημένη διατροφή, χωρίς υπερβολές για μέγιστη υγεία

Πέρα από την αίσθηση της πείνας και της ανάγκης για φαγητό, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη γενικότερη ευεξία της γάτας. Για παράδειγμα, φροντίστε τα γεύματα να είναι ισορροπημένα.

Αν η γάτα σας δείχνει να εξακολουθεί να πεινάει ακόμα και μετά το γεύμα της, δε σημαίνει ότι πρέπει να την καλομάθετε δίνοντάς της κι άλλο φαγητό. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θεωρείτε πως πεινάει. Μπορεί για παράδειγμα να αισθάνεται παραμελημένη, ή να έχει παίξει αρκετά και να έχει κουραστεί. Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε κάποιο ενδιάμεσο σνακ.

Να θυμάστε ότι η υπερβολική δόση φαγητού και περιττών τροφών, μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία όπως και άλλα προβλήματα, ακριβώς όπως και στους ανθρώπους. Η έλλειψη τροφής επίσης – ειδικά τους πρώτους μήνες τροφής – μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή ανάπτυξη του οργανισμού.

Προτάσεις τροφής για γάτες

Αν θέλετε η γάτα σας να απολαμβάνει μία πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, τότε καλό είναι η τροφή της να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που θα ενισχύσουν σημαντικά τον οργανισμό και τη διάθεσή της. Συστατικά όπως το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, καθώς και βιταμίνες που περιέχονται στις τροφές, είναι άκρως σημαντικά για την υγεία της γάτας σας.


ACANA CAT INDOOR ENTREE 1.8KG


Τροφή Acana πλούσια σε κοτόπουλο και γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής, καθώς και κουνέλι, στις σωστές αναλογίες, για να προσφέρουν στη γάτα σας γεύση που θα λατρέψει!ORIJEN CAT ORIGINAL 1.8KG


Τροφή Orijen με φρέσκο κοτόπουλο, ωμή γαλοπούλα, ωμή ολόκληρη ρέγγα και άλλα πολλά θρεπτικά συστατικά που θα συμβάλλουν σε μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή για τη γάτα σας.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την δοσολογία ή την τροφή που πρέπει να δώστε στην γάτα σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Petclick, το έμπειρο προσωπικό μας θα χαρεί να σας βοηθήσει!

Βρείτε τις παραπάνω τροφές εδώ: ACANA CAT INDOOR ENTREE 1.8KG, ORIJEN CAT ORIGINAL 1.8KG