Μύθος #1

Οι τροφές που είναι μαγειρεμένες στο σπίτι είναι πιο θρεπτικές από αυτές του εμπορίου

Η αλήθεια…

Οι τροφές του εμπορίου προέρχονται από εταιρείες που εξειδικεύονται στο να παρασκευάζουν συνταγές, οι οποίες περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το κατοικίδιό σας.

Μια συνταγή μαγειρεμένη στο σπίτι μπορεί να υπολείπεται σε κάποια συστατικά, εκτός αν είναι από ειδικό στη διατροφή των ζώων.

Μύθος # 2

Οι ανθρώπινες τροφές είναι επικίνδυνες για τα κατοικίδιά σας.

Η αλήθεια…

Πρόκειται για έναν μύθο που κυριαρχεί η γενίκευση. Η αλήθεια είναι ότι μερικές τροφές μπορεί όντως να είναι επιβλαβείς για το ζωάκι σας, όχι όμως όλες.

Μερικά από αυτά είναι η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, το φυστικοβούτυρο ή το σκόρδο, ό,τι περιέχει καφεΐνη, γαλακτοκομικά προϊόντα, ωμά αυγά, ωμό ψάρι ή ωμό κρέας!

Μύθος #3

Οι σκύλοι είναι σαρκοφάγα ζώα και δε χρειάζονται δημητριακά ή υδατάνθρακες στη διατροφή τους

Η αλήθεια…

Υπάρχει μια γενική παρανόηση γύρω από αυτό το θέμα αλλά η αλήθεια είναι ότι τα οικόσιτα σκυλιά είναι παμφάγα και όχι σαρκοφάγα ζώα.

Επίσης, ακόμη και τα σαρκοφάγα ζώα χρειάζονται και αυτά υδατάνθρακες και δημητριακά στη διατροφή τους καθώς περιλαμβάνουν πολύτιμα συστατικά όπως πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα ή μεταλλικά στοιχεία.

Μύθος #4

Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια

Παρόλο που μια δίαιτα που βασίζεται αποκλειστικά στο κρέας δεν είναι η πιο υγιεινή λύση, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την άμεση συσχέτιση μεταξύ των νεφρικών προβλημάτων που προκαλούνται από τις πρωτεϊνούχες δίαιτες για σκύλους. Αυτό που δεν συνιστάται από τους κτηνιάτρους είναι η χορήγηση τροφής υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες σε σκύλους που ήδη πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια ή ασθένεια.

Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες προκαλεί νεφρικά προβλήματα.

Εφόσον ένας σκύλος πάσχει ήδη από νεφρική ανεπάρκεια, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει θα αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Μάλιστα, η παντελής αποφυγή τέτοιων προϊόντων, μπορεί να δημιουργήσει στον οργανισμό την ανάγκη να αναζητήσει την πηγή της πρωτεΐνης αλλού και αυτό να προκαλέσει άλλα προβλήματα στην υγεία του.

Η διατροφή του σκύλου σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού του.

Στο petclick.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ξηρά και υγρή τροφή σκύλου από brands που ξεχωρίζουν για τα ποιοτικά τους προϊόντα και τις εξατομικευμένες προτάσεις ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τις ιδιαιτερότητες κάθε κατοικιδίου.


ACANA DOG PRAIRIE POULTRY 11.4KG

HILL'S ADULT DOG SMALL & MINI CHICKEN 6KG

PROFINE ΚΟΝΣ. SINGLE PROTEIN ΑΡΝΙ 400gr


Βρείτε τα προϊόντα εδώ: ACANA DOG PRAIRIE POULTRY 11.4KG, HILL'S ADULT DOG SMALL&MINI CHICKEN 6KG, PROFINE ΚΟΝΣ. SINGLE PROTEIN ΑΡΝΙ 400gr.