Η στοματική υγιεινή ενός σκύλου αποτελεί βασικό παράγοντα ενίσχυσης της γενικότερης καλής υγείας του. Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες μπορεί άθελά τους να αμελούν να φροντίσουν στο στόμα του σκύλου τους, θεωρώντας ότι οι σοβαρές παθήσεις δεν έχουν σχέση με την υγιεινή του.

Αυτό είναι λάθος! Τα δόντια του σκύλου έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα για να μείνουν γερά. Μπορεί να φαίνονται δυνατά, σε πολλές περιπτώσεις όμως μπορεί να είναι αρκετά τρωτά, δημιουργώντας προβλήματα στη γενικότερη υγεία του σκύλου και διαταράσσοντας τη διάθεσή του.

Τα δόντια άλλωστε είναι το μέσο με το οποίο θα πάρουν την τροφή τους, οπότε σίγουρα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα της γενικότερης υγείας.

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τα δόντια του σκύλου σας;

Ο βασικότερος τρόπος για να ενισχύσετε τα δόντια του σκύλου και να καθυστερήσετε την φθορά τους, είναι φυσικά η σωστή διατροφή. Συνήθως οι υγρές τροφές ευνοούν την ύπαρξη φθοράς και αλλοίωσης στα δόντια.

Αντίθετα, οι σκληρές και ξηρές τροφές, αποτελούν ιδανική επιλογή, ειδικά για σκυλάκια που υποφέρουν από κάποια ασθένεια στη στοματική τους κοιλότητα. Οι ξηρές τροφές τρίβονται στη στοματική κοιλότητα, οπότε έτσι αποφεύγεται ο σχηματισμός πέτρας.

Δυστυχώς τα χαλασμένα δόντια μπορούν να προκαλέσουν ευρύτερα προβλήματα σε ένα ζωάκι. Ξεκινώντας από την αναπνοή που γίνεται αρκετά δυσάρεστη και φτάνοντας έως την κυκλοφορία του αίματος, αν μιλάμε για μικρόβια που διαδίδονται αρκετά εύκολα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Οι ασθένειες του στόματος μπορούν να οδηγήσουν σε άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως για παράδειγμα διάφορες λοιμώξεις.

Για να εξασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας θα έχει υγιή και γερά δόντια θα πρέπει να φροντίζετε να του χορηγείτε και ξηρά τροφή. Σε μερικά σκυλιά αρέσει η υγρή τροφή και δε διαφωνούμε με αυτό.

Φυσικά και είναι ευεργετική και μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει τον οργανισμό ενός σκύλου, δίνοντάς του όμως ξηρά τροφή ανά διαστήματα, γυμνάζετε την στοματική του κοιλότητα.

Η επιπλέον φροντίδα είναι το παν. Φροντίστε να προμηθευτείτε προϊόντα φροντίδας για τη στοματική κοιλότητα, όπως οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

Μπορείτε να δείτε οδοντόβουρτσες εδώ και προϊόντα γενικότερης στοματικής υγιεινής εδώ.

Δείτε επιπλέον τις προτάσεις του Petclick σε ξηρά τροφή:

HAPPY DOG NATUR CROQ BALANCE 4KG

REFLEX PUPPY LAMB & RICE 15kg