Πολλές φορές αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων αναρωτιούνται αν είναι καλά ο σκύλος τους, καθώς μπορεί να παρατηρούν κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του. Πότε πρέπει όμως να ανησυχήσει κανείς και να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο;

Δυστυχώς τα σκυλιά δεν μπορούν να μας μιλήσουν, με τη συμπεριφορά τους όμως μπορούν να δείξουν στον άνθρωπο αν είναι όλα καλά, ή αν χρειάζεται να δοθεί παραπάνω προσοχή.

Ποια στοιχεία εξετάζουμε για την καλή υγεία του σκύλου μας

Η όρεξη και η διάθεση που μπορεί να έχει ή να μην έχει ο σκύλος, μαρτυρά πολλά πράγματα για την υγεία του. Φυσικά η όρεξη είναι υποκειμενική για κάθε ζωάκι. Υπάρχουν σκυλάκια που είναι πιο ζωηρά και άλλα πιο ήσυχα. Εσείς είστε εκείνοι που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα το σκυλάκι σας.

Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, για παράδειγμα να μην θέλει να παίξει ή να φάει, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Κάτι άλλο που συνηθίζουμε να ελέγχουμε είναι το βάρος. Το βάρος του σκύλου, όπως και του ανθρώπου δείχνει πολλά για τη γενικότερη υγεία του. Φυσικά το φυσιολογικό βάρος δεν είναι το ίδιο σκυλί και διαφέρει ανάλογα την ηλικία, τη ράτσα, τις ανάγκες που μπορεί να έχει ή την δραστηριότητά του.

Οι απότομες και μεγάλες αλλαγές στο βάρος ενός σκύλου, ίσως υποδηλώνουν κάποια πάθηση, οπότε θα πρέπει να το ελέγξετε άμεσα.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε ασυνήθιστα σημάδια

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και παρατηρητικότητα ώστε να καταλάβουμε αν ο σκύλος μας υποφέρει από κάτι που φαινομενικά δεν έχει εμφανή συμπτώματα και να ζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ούρα, κόπρανα και αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να μας δείξει αν ένας σκύλος είναι υγιής, είναι το τρίχωμά του. Ένα τρίχωμα λαμπερό και ένα δέρμα υγιές, υποδηλώνει υγεία, οπότε φαινομενικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Φυσικά οι παραπάνω μέθοδοι είναι απλές και γρήγορες τακτικές για να δείτε αν το σκυλάκι σας είναι καλά. Υπάρχουν παθήσεις οι οποίες δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, για αυτό καλό είναι να επισκέπτεστε τον  κτηνίατρο τακτικά.

Αν έχετε επίσης την παραμικρή υποψία πως κάτι συμβαίνει, μην παραλείψετε να επικοινωνήσετε μαζί του.

Σωστή διατροφή πάνω από όλα

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την διατήρηση της καλής υγείας του σκύλου σας. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που θα τον αφήσουν ικανοποιημένο και χορτάτο.

Οι προτάσεις του Petclick:

BELCANDO ADULT GRAIN FREE BEEF 1KG

Με ολιστική σύνθεση. Περιέχει εξαιρετικά συστατικά και έχει μοναδική γεύση, που σε συνδυασμό με την συμβατότητα και την πεπτικότητα την κάνει τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.

Ξηρά τροφή σκύλου Ambrosia adult beef & fresh salmon 2kg

Κατάλληλη για ενήλικους σκύλους όλων των φυλών. Συνδυάζει πρωτεΐνη από φρέσκο σολομό και αφυδατωμένο μοσχάρι και είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και βότανα.

Βρείτε τα παραπάνω προϊόντα εδώ: BELCANDO ADULT GRAIN FREE BEEF 1KG, Ξηρά τροφή σκύλου Ambrosia adult beef & fresh salmon 2kg